deel dit

Voordelen van vegetarisch dieet dan niet vegetarisch

In de late jaren 1970, 200 wetenschappers uit verschillende landen heeft uitgebreid onderzoek gedaan om te adviseren een dieet ideaal voor het menselijk lichaam. De groep, waarin vertegenwoordigers van verschillende landen opgenomen, culturen, en religies, aanbevolen een dieet rijk aan complexe koolhydraten, zonder cholesterol, geen verwerkt, gefreesd, geraffineerde voedingsmiddelen met additieven, geen junk food, geen rood vlees etc.

Als u weet dat de voordelen van vegetarisch dieet dan niet vegetarisch voor de gezondheid en wellness zul je versteld staan. Ondanks de gelijkheid van dit dieet en de geloofsbrieven van de onderzoekingen, lokale academische toetsingscommissies gebrandmerkt de aanbevelingen zo drastisch en onpraktisch, en de aanbevelingen werden later gewijzigd- waarschijnlijk als gevolg van druk vormen de 15 miljard dollar / jaar Het Amerikaanse voedselverwerkende industrie- te verklaren dat wat vlees in het dieet is niet slecht, en 150 mg cholesterol is goed voor een volwassene te consumeren. Vanaf dat moment, de studie is grotendeels genegeerd.

Zorgen over de gezondheid, liefde voor dieren, en het bewustzijn van de beperkte middelen van de aarde hebben veel mensen aanleiding tot het nemen van een bepaalde vorm van vegetarisch dieet. In de meeste westerse landen betekent dit een revolutie van soorten, terwijl in andere landen de keuze vegetarisch te zijn betekent een terugkeer naar de traditionele waarden.

In de U.K. minstens drie miljoen mensen onthouden van het eten van vlees, en 19 miljoen hebben in de afgelopen drie jaar verminderden hun vleesconsumptie. Een jonge vrouw op de tien heeft onlangs vegetariër te worden. Vergelijkbare trends zou gelden voor andere ontwikkelde landen. If you wanna shed some extra weight, read the weight loss diet plan hier.

Lezen:

7 redenen waarom vegetariërs langer leven.

Stress management.

Vegetarische restaurants en food winkels zijn te vinden in bijna elke stad, en vegetarische kookboeken op de planken van de meeste boekhandels. Gebrek aan wilskracht, afname in onze morele en ethische waarden, en psychologische afhankelijkheid van voeding en voedingsgewoonten hebben ons geleid tot een ongezonde samenleving waar als gevolg van stress, onwetendheid, en verkeerde voeding, het aantal ziekten en zieke vermenigvuldigt geometrisch.

Mahatma Gandhi was een van de meest gezonde mannen van deze eeuw. Hij bleef volledig op een fruit dieet voor drie jaar en was niet beroofd van eiwitten, vitaminen etc. Veel, vele vegetariërs alleen leven op groenten en fruit en nog steeds gezond zijn.

We moeten leren van hun voorbeeld de voordelen van vegetarisch dieet dan niet vegetarisch en van de prachtige uithoudingsvermogen van plantenetende dieren zoals de olifant, hert, koe en vele anderen.

koolhydraten:

80% van de calorieën in onze voeding moet komen van complexe koolhydraten verkregen uit verse producten zoals groenten, fruit, granen, peulvruchten, korrels, enz. Complexe koolhydraten bevatten polysacchariden en hebben een zeer hoge voedingswaarde.

Complexe koolhydraten bronnen zijn ook rijk aan vitaminen, mineralen, eiwit, en meervoudig onverzadigde vetten. Ongeraffineerde complexe koolhydraten zijn het beste voor het verstrekken van uithoudingsvermogen, kracht, en de capaciteit voor uithoudingsvermogen.

Overmatig eiwit of vet is van de verkeerde brandstof voor het lichaam. alle atleten, arbeiders etc. moeten consumeren 80% van de totale calorieën uit complexe koolhydraten. Koolhydraten zijn de goedkoopste bron van voedsel op aarde.

Eiwit:

Eiwit het meest verkeerd begrepen product van ons dieet. In de ontwikkelde (westelijk) landen, eiwitconsumptie is 2-25 maal groter dan het lichaam kan aanvaarden of vereist.

Dit komt door misverstanden, onwetendheid, en psychologische afhankelijkheid van een eiwitrijk dieet. Overmatige eiwit schadelijk voor het lichaam. Het ontneemt het lichaam van calcium en vitamine B6, en maakt het lichaam traag en snel moe.

Eiwit is geen brandstof, maar een structureel materiaal- als bouwstenen. Het is vereist in veel kleinere hoeveelheden dan wordt verondersteld door de meeste mensen en voedingsdeskundigen. Eiwit bevat aminozuren en sommige vitaminen, maar geen uithoudingsvermogen en kracht.

Eiwitten in de voeding moet negen essentiële aminozuren die niet worden gesynthetiseerd door het lichaam te voorzien. Deze kunnen worden verkregen door de consumptie van twee of drie complexe koolhydraten producten per dag.

Het dieet kon totaal verstoken van melk, vlees, vis, enz. en nog steeds rijk in alle het eiwit het lichaam nodig heeft. Er zijn veel voordelen van vegetarisch dieet dan niet vegetarisch hoewel voedingsdeskundigen die voorheen werden beschouwd dierlijke eiwitbronnen om superieur aan plantaardige bronnen, alle voordelen van dierlijke eiwitten worden gecompenseerd door de hoeveelheid cholesterol in dierlijke producten.

Alleen 5-10% van onze calorieën afkomstig moet zijn uit eiwit. Een volwassen mannetje alleen vereist 0.5 g. per kilogram lichaamsgewicht, of 45-50 g per dag.

Vet en cholesterol:

Er zijn drie soorten vet verbruikt in de voeding: verzadigd vet, onverzadigd vet, en meervoudig onverzadigde vetten. Meervoudig onverzadigd vet is het beste voor het lichaam levert alle essentiële vetzuren.

Vetten uit plantaardige bronnen zijn over het algemeen meervoudig onverzadigde. Complexe koolhydraten zoals groenten, fruit, peulvruchten, Ontbijtgranen, linzen en peulvruchten zijn zeer laag in vet en bevatten geen cholesterol.

Dit betekent dat vegetariërs af en toe een luxe van gefrituurd voedsel bereid in meervoudig onverzadigde vetten kan veroorloven. Het toevoegen van een beetje meervoudig onverzadigd vet in het koken maakt de smaak van het eten beter, en groenten te koken sneller, behoud vitaminen en mineralen.

Groenten voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet bevatten noten, avocado's, en kokosnoten. Cholesterol is alleen te vinden in dierlijke producten, die ook grote hoeveelheden verzadigd vet bevatten. Er is geen cholesterol in een product van plantaardige oorsprong.

Ons lichaam niet daadwerkelijk cholesterol nodig. Een volwassene mag niet meer dan consumeren 150 mg cholesterol per dag. Een gemiddelde grootte ei bevat 250 mg cholesterol. Zware cholesterolinname er aanslag vormen in de slagaders, organen, en verbindingen die de functie verstoren.

Het is zeer moeilijk om cholesterol te elimineren nadat zij heeft verzameld in het lichaam. In Amerika 45% van de calorieën in het dieet van de gemiddelde persoon afkomstig zijn uit vet en geraffineerde witte suiker. In feite zou slechts vijf procent van onze calorieën forum vet komen. Deze alarmerende verschil weerspiegelt overmatige consumptie van junk food en dierlijke producten.

De top zes moordenaars in de Verenigde Staten worden geassocieerd met diëten die rijk zijn aan dierlijke producten. Hartziekte, bovenaan de lijst, wordt toegeschreven aan voeding en stress. Overmatige inname van cholesterol en verzadigde vetten bijdraagt ​​aan 50% van alle kankers bij vrouwen en 40% van alle kankers bij mannen.

Lees verder:

Vegetarische voordelen voor de gezondheid.

voordelen van vegetarisch dieet in gewichtsverlies.

Hoog cholesterolgehalte in het lichaam ook leiden galstenen, galblaas problemen, artritis, spier, pees- en gewrichtsproblemen, arteriosclerose, en andere ziekten. landen, waar mensen verbruiken weinig of geen cholesterol in hun dieet, hebben in wezen geen sterfgevallen als gevolg van hart-en vaatziekten. Deze mensen hebben een langere levensduur en gezonder lichaam.

Vitamines en mineralen:

Wetenschappers hebben relatief weinig van de vitaminen en mineralen die door het lichaam geïdentificeerd. Vitaminesupplementen kan betrekking hebben op de bekende eisen, maar kan geen onbekende sporen voedingsstoffen.

Als het lichaam wordt beroofd van een aantal vitaminen en mineralen, dan is het ook beroofd van vele onbekenden die nooit kan worden aangevuld met tabletten. Als je het gevoel dat je een tekort aan vitaminen en mineralen mogen worden, vervolgens werd de oplossing is om kleine gedeelten van een grotere verscheidenheid aan complexe koolhydraten.

Gebruik verschillende gekleurde vruchten, korrels, linzen, peulvruchten, groenten, enz. Luiheid, food rages, en onevenwichtig sympathieën en antipathieën dragen allemaal bij aan vitaminen kan gevaarlijk zijn als ze toxische eigenschappen en leiden tot andere vormen van voedingsstoffen onevenwichtigheden.

Supplementen beschreven als natuurlijke zijn uittreksels uit verschillende plantaardige en dierlijke bronnen zoals schelpen, beenderen, lever, nier, spieren, dierlijke vetten, enz. Ze hebben geen wezenlijk verschillen in kwaliteit of de effecten vorm aanvullingen gesynthetiseerd in het laboratorium.

Suiker:

Geraffineerde suiker levert calorieën aan het lichaam minus de vitaminen en mineralen die nodig zijn om ze te metaboliseren. Overmatig suiker verbruikt in zetmeelrijke non voedende 'junk' voedingsmiddelen put het lichaam van vitaminen en mineralen.

De consumptie van junkfood vermindert ook de eetlust voor een gezonde voeding op regelmatige maaltijden. Als geraffineerde suiker wordt verbruikt, het moet voedingswaarde voedsel te vullen. De suiker is niet schadelijk mits dit de een kleine fractie van de totale calorieën en de voeding bevat voldoende voedzame voedingsmiddelen.

Ik Gaat een korte beschrijving van de voordelen van vegetarisch dieet dan niet vegetarisch want het is een heel groot onderwerp. Momenteel 20% van de calorieën verbruikt in de Verenigde Staten zijn afgeleid van geraffineerde suiker verbruikt thuis, niet om suiker te vermelden in verwerkte, verpakte levensmiddelen. Dit is overdreven en gevaarlijk.

Is suiker witte gif?

Honing is gezonder dan geraffineerde suiker. De voedingswaarde van honing is niet beter dan die van de geraffineerde suiker. Honing kan ook verergeren allergieën, omdat de bijen verzamelen stuifmeel en nectar uit zoveel verschillende soorten bloemen.

Bruine suiker is beter dat witte suiker. De meeste van de bruine suiker verkochte witte suiker die door is gekleurd melasse. Het is niet significant meer voedzaam.

Klonterige donkerbruine extract van suikerriet kan een verscheidenheid aan verontreinigingen bevatten, afhankelijk van het extractieproces. De enige echt gezonde bronnen van suiker vers fruit, groenten, en gedroogde vruchten zoals rozijnen, vijgen, data, enz.

Deze kunnen worden gebruikt in vele schotels ofwel samen met of vervangen van geraffineerde suiker. Snoep en snoep bars voldoen aan de honger en geven een snelle energieboost. Inname van suiker veroorzaakt een plotselinge, maar tijdelijke verhoging van het niveau van suiker in het bloed omdat het lichaam zich snel absorbeert en metaboliseert suiker.

Echter, controlemechanismen van het lichaam snel ingrijpen, waardoor de bloedsuikerspiegel te laten vallen, en maak je zwak en moe. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken eetlust en gedragsproblemen, vooral bij kinderen, die hyperactief geworden.

Het is beter om producten die 'natuurlijke suiker' kopen. veel sappen, dranken en andere verwerkte voedingsmiddelen hebben labels gekregen dat ze de natuurlijke suiker bevatten.

In de Verenigde Staten natuurlijke betekent alleen dat het niet chemisch gesynthetiseerd, maar kwam uit een natuurlijke bron. Alle geraffineerde suikers en vele additieven zijn natuurlijk, maar een natuurlijke oorsprong niet.


Vezel:

Fiber is essentieel om het dieet vitaminen, mineralen, en eiwit. Fiber reinigt de darmen, die zes keer de hoogte van het lichaam. Wanneer afvalproducten stagneren op de lange darm, ze worden geabsorbeerd door de darmwand, dan circuleren door het bloed en storting in het lichaam. Fiber verbetert peristaltiek en zorgt ervoor dat de darmen schoon.

Fiber is eigenlijk cellulose, en is afgeleid van plantaardige bronnen. Cellulose wordt niet verteerd door het lichaam, en daarom, levert geen calorieën. Het is omvangrijk. Een groot deel in het dieet maakt maaltijden meer voldoening. Een gebrek aan vezels in de voeding vertraagt ​​het schoonmaken van de darmen. Wanneer levensmiddelen worden verfijnd en verwerkt, ze meestal verliezen 80% hun vezelgehalte.

Groene bladgroenten, selderij, wortelgroenten, groenten schillen en stengels, fruit (vooral de schillen en zaden) volkoren, linzen, en peulvruchten en specerijen en kruiden zijn rijk aan vezels. Als je eet een vegetarisch dieet, je zult geen probleem in het krijgen van veel vezels hebben.

Gebrek aan vezels in het dieet veroorzaakt wordt toegeschreven aan dikkedarmkanker, waarbij de op één doodsoorzaak in de Verenigde Staten. Gebrek aan vezels veroorzaakt ook huidziektes, aambeien, en diverticulitis van het colon, diverticulitis, appendicitis, gas-, constipatie, hoofdpijn en krampen.

Conclusie:

Vegetarische voeding en dieet kan je gezond te houden, kalmte, passen. Ik ben niet tegen niet-vegetarisch dieet. If you are physically working hard like sportsmen or wrestlers then non veg food are a boon for you as physical exercises need more animal protein. Drop your comments and suggestions on ‘benefits of vegetarian diet over non vegetarian’ en delen van de kennis.

Volg mij

EEN. Bharadwaj

Digital Marketing Expert, Coach en Consultant, Webontwikkelaar, ondernemer op Way2inspiration
Ik ben de oprichter van way2inspiration.com dat is een technologie gebaseerde website voor internet marketing enthousiastelingen. Ik ben een blogger, trainer, inhoud schrijver en social media expert. Ik hou van het lezen van boeken en het doen van onderzoek op het internet. Ik gedragingen coaching op Digital Marketing, SEO, Google Adwords, Sociale media marketing.
Volg mij

Laatste berichten door EEN. Bharadwaj (alles zien)

    • Pingback: Voordelen van vegetarisch dieet dan niet vegetarisch | way2inspiration()