Публикувано
споделя това

Как да се постигне истински успех в живота:

Какъв е пътят към успеха в живота?

Какво означава успех означава,?

Какво ние считаме, успех и критериите за измерване на успеха.. 😉

са те единствената основа на успеха, или могат да неуспех да бъде още по-смислено от успеха в живота? Би могло да има по-дълбок смисъл на успеха и провала извън светските норми; в истинския смисъл, понякога успех е по-малък провал, а понякога и най-лошите неуспехите могат да бъдат величествено, отколкото който и да е успех.

В основата на успеха и провала се дължи на високите идеали и благородни цели. Единственият, който живее с високи идеали през целия си живот и не много пъти, все още ще се счита за успешно, но този, който компрометира идеите му да се превърне в успешен, все още ще се счита неуспешен.

Най-големият успех в живота лъжи при идентифицирането на силните си страни и съответно извършването на най-високо мерки. Истинската мярка за успех зависи от това дали сте били в състояние да изпълняват задачите си внимателно и перфектно, с пълно усърдие или не. Ако ние успяхме в извършване на определена задача с кука или мошеник, след това, че успехът винаги ще продължи да преследва и да ни ужилят, защото не бяха достойни за постигане на успех, че.

Противно на това, ако не се постигне успешен резултати, въпреки че ние се опитахме всичко възможно, ние ще имаме чувство на дълбоко удовлетворение при изпълнението на тази задача. Успехът се основава при изпълнение на нашите действия с пълен ентусиазъм.


Има много велики борци за свобода, които не са в състояние да постигне успех, но това не оценява живота си. изтребител свобода Ман Сингх не е в състояние да издържи; той получи смъртна присъда. Дори и "Чандра Шекар Азад, индийски революционер, е бил неуспешен и трябваше да жертват живота си за Индия борба за свобода. Maharani Лакшми Бай и Tantya Tope не са били в състояние да постигне успех в Индия свидетели получите свобода през целия си живот.

Тези велики души не са били в състояние да постигне желания успех в живота си, но въпреки неуспехите си, те се считат за успешни хора, защото те са имали най-високите идеали и цели в живота. Всички те са достойни за нашето преклонение и поздравите, защото те създават и извършва най-високите идеали в живота си; те станаха модели за подражание за много революционери, които бяха готови да ходят по пътя им, който беше пълен с борба за свобода на Индия.

За разлика, има много примери, където може да са били постигнати успехи, но този успех не е желателно. Ако някой получава богатство чрез корупция, подкупничество, хазарт или ограбва тогава успехът му не се счита за желателно. Тези хора се отклоняват от крайните цели на живота, дори и след постигане на успех материал. Те не са в състояние да разберат живота целта "и оформи живота си съответно чрез изкуството да се живее. Следователно, лицето, което успее да постигне целта на живота си и живее достойно се счита за успешна.

Животът и природата хвърлят много препятствия и предизвикателства в нашия начин. Всеки ден ние трябва да се изправят пред нови предизвикателства, и нови проблеми възникват различни ситуации. Трябва ли да се уплашиш и да избяга от тези предизвикателства и проблеми, или трябва да се борим с тях, и ги лице като опитен войн? Решението, което правите, ще докаже дали сме се считат за успешни или неуспешни в живота. Ние сме успешни, когато сме изправени пред тези предизвикателства на живота, и неуспешен, когато се опитваме да избягаме от тези предизвикателства от страх или начини за предотвратяването им изглежда.

Значението на живота не е в бягство

Ако можем да се избегне или да избяга, След това ние никога няма да може да успее в живота; ако се изправим пред тези предизвикателства с пълна сила след това нови възможности покълнат в нас. Нов поглед излиза вътре в нас, Възниква нова вълнение и ентусиазъм, което ни помага в борбата с трудните предизвикателства пред нас. Когато студент започва да четеш, той се преподава азбуки. След това той се учи граматика, в крайна сметка се превръща в лингвист и след това се превръща в лауреат.

Тъй като той се движи от един клас в друг въпросите му стават все по-сложни, но заедно с това способността му да отговоря също се увеличава. В допълнение, неговата личност и неговата интелектуална програма продължава да расте.

Капацитетът на тялото е ограничено. Тялото се уморява лесно и стане изчерпани до края на деня. Капацитетът на ума е много по-голяма от тази на тялото. Дори когато тялото се уморяват, ума все още продължава да се бори. Налице е още по-голяма власт от тази на ума - това е силата на душата. Тази власт е от Бога.

Това е истинския източник на успех в живота. Йоги е наясно с този факт и затова той отдава своята физическа сила с тази на ума си, и след това се съчетава възможностите на ума с това на душата, и по този начин се свързва с възможностите на Бог. По този начин, човек може да се натрупват духовни сили и просперитет в живота на човек.

Животът е океан от енергия. Безброен, безкрайни вълни от енергия отидат на срива на брега на времето. Човешкото същество е също една малка вълна в този огромен океан, пълен с безброй вълни, Все още има безкраен, безграничен потенциал скрито /, вграден в него. Естественият стремеж на вълна е да се превърне в океана и естественото желание на семената е да се превърне в дърво.

Вълната не е успешно, докато се разтвори и се разпространява в необятността на океана. До семето се превръща в натоварено дърво с цветя разцъфтя, тя не се постигне удовлетвореност. Истинското постижение в живота зависи от постигането на съвършенство, като живеят целенасочено и праведен живот. Това е истинска мярка за успех в живота.

Следвай ме

A. Bharadwaj

Digital Marketing Expert, Треньор и консултант, Уеб разработчик, предприемач при Way2inspiration
Аз съм основател на way2inspiration.com което е технология, базирани уеб сайт за интернет маркетинг ентусиасти. Аз съм блогър, треньор, писател съдържание и медиен експерт социалното. Обичам да чета книги и да прави изследвания върху интернет. Водя треньор на Digital Marketing, SEO, Google Adwords, Social Media Marketing.
Следвай ме

Най-новите съобщения от A. Bharadwaj (виж всички)