публикувано на
споделя това

Най-новите Digital маркетингови въпроси за интервю за търсещите работа:

Съм приготвил една статия за Digital маркетингови въпроси за интервю за търсещите работа по SEO, SEM, Социални медии маркетинг стремящи. Главно интервюто е разделен на три основни части: кръг HR и техническа кръг.

Вие ще получите някои общи въпроси в кръг HR като за вашия профил, работен опит, Предишната профил на фирмата, Образование фон, квалификация и т.н.. Аз споменах всички детайли един по един като се сблъсках в различни интервюта.

Дигитален Маркетинг въпроси за интервю

Повечето мултинационални компании обикновено наемат Google Adwords специалисти. Така че трябва да бъде един Adwords сертифициран специалист, преди да присъства на всяко интервю.

Някои интервюта са проведени като телефонни кръг, когато компанията се намира извън града си или далеч от него.

кръг HR:

Здрасти, Азим му приятно да се запознаем, Моля седнете. Кажи ми нещо за себе си:

N.B: Дайте топло жест на усмивка и ако интервюиращият се движи ръката си след това направете едно ръкостискане друго не правя от ваша страна за пръв път.

Аз съм AseemBharadwaj от Хайдерабад. Аз работя като изпълнителен Digital Marketing в Quantum Value ИТ услуги, Хайдерабад за последно 3 години. Имам добра ръка в опит в управлението на различните социални медии, AdWords, имейл маркетинг и SEO кампании. Моето хоби е четенето на книги и писане на блогове. Way2inspiration.com е моя собствена интернет страница.

Каква е причината за промяната на работни места?

Аз вече са готови 5 години в Quantum, Сега се търсят нови възможности и околната среда.

Какви са вашите Краткосрочните цели?

Обучение и развитие на професионални умения.

Дигитален Маркетинг въпроси за интервю

Какви са вашите дългосрочни цели?

За да се постигне успех в областта на дигиталния маркетинг и ме утвърди като един известен консултант.

Бихте ви кажа накратко нещо за вашето образование?

Ya, Завършил съм от дипломирането във физиката почести. С отличие от Sambalpur университет и MBA в дигитален маркетинг от Североизточна университет.

Освен това, Завършил съм различни краткосрочни сертификати в уеб дизайн, софтуерното тестване, социални медии маркетинг, хакване растеж, външен маркетинг.

Аз съм в Google Adwords и Analytics сертифицирана и има външен маркетинг сертифициране от Hubspot Academy.

Дигитален Маркетинг въпроси за интервю

Защо избрахте Digital Marketing като кариера?

Всъщност, Интересно ми беше в тази област по време на моите университетски изследвания. Аз започнах да пиша блогове и съдържание за различни сайтове и да се използва, за да се получи свободна практика работа. Мога да си представя, че би било най-бързо развиващият се отрасъл в този век и всеки бизнес ще се случва да онлайн. Това създаден интерес към мен.

Какъв е вашият предишен трудов опит?

До сега съм работил върху повече от 100 SEO и SEM проекти. Помагал съм малък, среда, както и големите предприятия да се развиват онлайн присъствието си, експозиция марка и печалба. Работил съм на различни области на базата на образованието, застраховка, здраве, дребно, както за вътрешни и международни клиенти. Сега аз съм работа с различни проекти за САЩ, Великобритания, Австралия, клиенти Сингапур.

Какви са постиженията, които сте направили?

Все пак досега съм помогнал на повече от 100 малки и средни предприятия да се развиват онлайн присъствието на марката. Аз съм го асоциира мултинационални марки, за да растат продажбите си. Дадох повече от 60% ROI.

Какви са ролите и отговорностите имате ли?

Аз съм в отбора на 12 членове. Сега ние извършваме различни проекти, базирани на домейни като образование, производство, на дребно, застраховка за двете вътрешни и международни клиенти като САЩ, Великобритания, Канада, Сингапур. Моята роля като дигитален маркетинг изпълнителен е да се справят и да управляват различни SEO, SEM, социални медийни кампании, планирането и създаването на седмични цели. Аз отговори на клиентите и да обсъждат подробностите на проекти.

Дигитален Маркетинг въпроси за интервю

Какви са причините, ние ви наемат?

Аз може да помогне на компанията да увеличи експозицията на марката и онлайн присъствие. Мога да направя търговията съдържание да генерират води чрез привличане на посетители към компанията блог и ги превръщат в клиенти. Мога да управлява Adwords кампания включително обяви за търсене на двигателя и PPC реклами. Аз може да увеличи продажбите и печалбата на 60%.

Какво е текущото си CTC?

4.5 lakhs годишно.

Колко походи очаквате?

30% екскурзия.

Каква е вашата период на предизвестие?

Моят официален срок за предизвестие е 30 дни.

Къде се намира вашата фирма?

Той се намира в Gachibowli, град Hitech, Хайдерабад.

Кой е вашият Team олово и мениджър HR?

Моят екип олово е Smita Patel и мениджър HR е PoorviPattnaik.

Дигитален Маркетинг въпроси за интервю

Кажи ми нещо за профила на вашата фирма и какви услуги пък предоставя?

Quantum стойност ИТ услуги е 7 възраст САЩ офшорна компания. Сега тя има 180 служители и осигурява обслужване за разработка на приложения, Изчисленията в облак, бизнес анализатор, Тестване и дигитален маркетинг.

Искаш ли да знаеш нещо от моя страна?

Ya, ако нямате нищо против да знам, за да знаете за вашата компания профил.

N.B: Не питай нищо, докато интервюиращият ви пита.

Технически Кръг за Digital Marketing Интервю:

уебсайт: abc.com/sm, Page Rank: 15 какво е вашето предложение за подобряване на страница ранг?

За да се увеличи страница ранг първо ще направи анализ на конкуренцията. Аз ще направя на пълен анализ на на страница оптимизация на страницата след това проверете страницата на конкурентите. Тогава ефективни промени ще направят. Ще работя за увеличаване на трафика, както и създаване на добри качествени мастила за сайта.

Дигитален Маркетинг въпроси за интервю

Определете CPM, CPC, CTR, CPC.

CPM стои на цена на хиляда импресии, който се използва в дисплея или PPC реклами. Това е сумата, рекламодателят трябва да плати за хиляда показвания на рекламата.

CPV щандове за цена на показване, който се използва във видео реклами. Това е сумата, рекламодателят трябва да плати за оглед на видеото.

CPC означава цена на клик, която е сумата, която рекламодателят плаща за клик на рекламата.

Какво искаш да кажеш с преобразуване?

Преобразуване означава, когато един посетител попълва формата, като името му, подробности имейл или купува продукта.

Между SEO, че, SMM, Е-мейл маркетинг, което ти харесва да правя и мисля, че по-ефективна?

В сегашната ситуация, Аз се даде приоритет на всички като всеки бизнес се нуждае от печалбата. Ако зависи само SEO след това не можете да получите води в един кратък период от време. След това отидете за PPC или Facebook маркетинг, който може да ви даде незабавен резултат.

Как се правят изследвания ключова дума?

Аз избирам дълга опашка ключова дума със средна или ниска конкуренция. Защото ако вземете дълга опашка ключова дума тогава той ще бъде по-лесно да се класира къси опашки ключови думи. Аз използвам плановик Google ключова дума, Alexa инструмент за ключови думи, и Yoast SEO предлагам за проверка на конкуренцията на ключовата дума. Освен това, Избера ключови думи от Quora, запалвам книги.

Дигитален Маркетинг въпроси за интервю

Как да се подобри качеството на полувремето на реклама?

Качественият рейтинг на дадена реклама зависи от значимостта на ключови думи и реклами, а също и на качеството на целевата страница. Така че аз ще изберете ключовите думи, свързани с целевата страница и да създадете реклами съответно.

Как да използвате социалните медии за маркетинг?

Аз използвам социалните медии, за да карам на трафика и излагането на марките. Аз се води чрез поставяне на качествени мнения и снимки. Аз използвам различни групи, коментирайки мнения и платени маркетинг на Facebook, Linkedin. Аз използвам Facebook маркетинг за стимулиране на пост, увеличаване на връзки към страници, уебсайт посещение и т.н..

Кои социални медии, който използвате най-?

Аз използвам и двете Facebook и свързан в най-. Както Facebook е B2C и Linkedin е B2B канали, така че да даде приоритет на двете.

Как можете да откриете блог коментира сайтове?

Блог Коментирайки трябва да се направи за съответните блогове. Защото, ако получите обратен от без значение поста или ниско качество на сайта, тогава има шанс да бъдеш ударен от пингвин ъпдейт. Аз използвайте запитването: сроден: предмет, за да намерите съответните блогове за промишлеността.

Какви инструменти използвате ли?

Аз използвам различни инструменти като Google Анализ, целувка показатели, Alexa дума изследвания, Hubspot грейдер, squirrly одит сайт, подобен уеб, величествен, асистент връзка, backlinko, луд яйце, semrush и т.н..

Какви са отрицателните ключови думи?

В ключова дума изследователски инструмент, ако ние не се нуждаем от израза тогава можем да го зададете като отрицателна ключова дума.

Какви са различните инструменти за социално управление на медиите, които използвате?

Аз използвам буфер, HootSuite, поникне социален инструмент за управление на различни профили в социални медии. Но HootSuite Аз използвам най-.

Дигитален Маркетинг въпроси за интервю

Как да се създаде Facebook реклама?

планиране, идея, концептуализация, дизайн, редактиране, екзекуция: те са на процеса на създаване на реклама.

Рекламата трябва да привлече конвертирате и наслада. Изпълнението е на механична част, която всеки може да се направи, като следвате някои стъпки. Ако не могат да се привлекат и генерират води след това каква е стойността на изразходване хиляди банел?

Планиране и поколение идея е важен аспект на реклама. Колкото повече време прекарвате на планиране, толкова повече тя дава връщането. Трябва да се създаде Рекламата според налагащи се теми, използвайки маркетинг календар правилно. Трябва да се правят изследвания старателно за пазара, които са нашата целева аудитория, които цветова комбинация трябва да се направи, какви са проблемите и как може и да се получи разтвор. Рекламата трябва да бъде смешно.

Ние трябва да направим правилното проучване на пазара, преди създаването на реклама въз основа на текущите пазарни тенденции. В продажбите и маркетинга на конкуренцията е висока, като всеки идва с нова идея ежедневието. Ние трябва да направим тестване A / B, след изпълнение на обява.

Ние трябва да се изработи рекламата по такъв начин, че да може да впечатли потребителите’ психологията, като ги направи забавно или емоция.

Дигитален Маркетинг въпроси за интервю

Как да се увеличи Facebook последователи и харесвания страница?

Има различни методи за увеличаване на Facebook последователи и обича страница.

Коментирайки мнения, Обединявайки групи, споделящи други пускате, хареса мнения, предлага безплатни уебинари, електронни книги, платени реклами и т.н.. Споделянето на микро блогове, изображения на налагащи се теми също работят добре. Ако публикувате редовно ценна информация тогава определено последователи увеличават от ден на ден. Но не може да пренебрежение платени кампании.

Как да използвате Twitter за развитие на бизнеса?

Twitter е една от най-големите социално медийни канали. Силата на Twitter съществува в # тагове. Аз карам огромен трафик към сайта си, използвайки тренд # тагове.

Как да използвате Pinterest и Instagram?

Pinterest и Instagram са канали за споделяне на изображения. Аз го използвам за мода, храна, на дребно, Apparels марки.

В кои области, Ако сте експертиза в?

Пътувания и туризъм, образование, здраве, дребно за електронна търговия, производство, застраховка, информационни технологии.

Дигитален Маркетинг въпроси за интервю

Кои CTR в Google предпочита: 4/10 или 6/10?

Google смята, че най-висок CTR и добро изпълнение на рекламата. Така 0.6 е повече от 0.4. Google ще предпочете 0.6

Каква информация от клиентите ви е необходимо, преди да пуснете някоя рекламна кампания?

Детайли на продукти и услуги, Общият бюджет, краен срок.

Накрая на интервюто завършва с ръкостискане.

Не пропускайте:

SEO въпроси за интервю за Освежители.

Капак на страница SEO стратегии.

Присъединете се към курса безплатно !

Включи се сега

Аз никога не ще раздаде, търговията или продаде своя имейл адрес. Можете да се отпишете по всяко време.

Следвай ме

A. Bharadwaj

Digital Marketing Expert, Треньор и консултант, Уеб разработчик, предприемач при Way2inspiration
Аз съм основател на way2inspiration.com което е технология, базирани уеб сайт за интернет маркетинг ентусиасти. Аз съм блогър, треньор, писател съдържание и медиен експерт социалното. Обичам да чета книги и да прави изследвания върху интернет. Водя треньор на Digital Marketing, SEO, Google Adwords, Social Media Marketing.
Следвай ме

Най-новите съобщения от A. Bharadwaj (виж всички)

  • Indrajit

   Тази статия много ми помогна в подготовката интервю.

  • Indrajit

   Полезен блог за търсещите работа

  • Сам пясъчен

   Той е много полезен за един Освежители, Благодаря за споделянето