geplaatst op
deel dit

Latest Digital Marketing interview questions for Jobseekers:

Ik heb een artikel over voorbereid Digitale marketing interview vragen voor de werkzoekenden op SEO, SEM, social media marketing aspiranten. Vooral het interview is verdeeld in drie grote delen: HR round en technische round.

U zult een aantal veelgestelde vragen in HR omzeilen, zoals over uw profiel, werkervaring, vorige bedrijfsprofiel, Onderwijs achtergrond, kwalificatie etc. Ik heb alle details genoemd één voor één zoals ik geconfronteerd in verschillende interviews.

Digital Marketing interview vragen

De meeste multinationale bedrijven over het algemeen te huren Google Adwords specialisten. Dus je moet worden een Adwords gecertificeerd professional voor het bijwonen van elk interview.

Enkele interviews worden genomen plaats als een telefonische round, wanneer het bedrijf zich buiten uw stad of verre van dat.

HR round:

Hoi, Aseem het leuk je te ontmoeten, neem dan een zetel. Vertel me iets over jezelf:

NB: Geef een warm gebaar van een glimlach en als de interviewer beweegt zijn hand te doen dan een handdruk anderszins niet eerst doen van uw kant.

Ik ben AseemBharadwaj van Hyderabad. Ik werk als een Digital Marketing Executive in Quantum waarde van IT-diensten, Hyderabad voor last 3 jaar. Ik heb een goede hand aan ervaring in het beheer van verschillende sociale media, AdWords, e-mail marketing en SEO campagnes. Mijn hobby is het lezen van boeken en het schrijven van blogs. Way2inspiration.com is mijn eigen website.

Wat is de reden voor uw baan te veranderen?

Ik heb al klaar 5 jaar bij Quantum, nu op zoek naar nieuwe kansen en het milieu.

Wat zijn je kortetermijnsdoelen?

Leren en het ontwikkelen van professionele vaardigheden.

Digital Marketing interview vragen

What are your long term goals?

Om succes te behalen op het gebied van digitale marketing en stellen me als een beroemde consultant.

Wilt u in het kort iets over je opleiding te vertellen?

Ya, Ik heb ingevuld door eindexamen in natuurkunde eer. Met onderscheiding van Sambalpur University en MBA in digitale marketing van North Eastern University.

Daarnaast, Ik heb diverse korte termijn certificeringen in web design afgerond, software testen, sociale media marketing, groei hacking, inbound marketing.

Ik Google Adwords en Google Analytics gecertificeerd en kreeg inbound marketing certificering van Hubspot Academy.

Digital Marketing interview vragen

Waarom heeft u gekozen voor digitale marketing als een carrière?

Werkelijk, Ik was geïnteresseerd in dit gebied tijdens mijn universitaire studies. Ik ben begonnen met het schrijven van blogs en inhoud voor verschillende websites en gebruikt om freelance werk te krijgen. Ik kon envision dat het de snelst groeiende industrie zou in deze eeuw en elk bedrijf zou gaan naar online. Dat creëerde interesse in mij.

Wat is uw vorige werkervaring?

Tot nu toe heb ik gewerkt aan meer dan 100 SEO en SEM-projecten. Ik heb kleine geholpen, middelgrote als grote bedrijven om hun online aanwezigheid te laten groeien, naamsbekendheid en winst. Ik heb gewerkt op diverse domeinen gebaseerd op onderwijs, verzekering, gezondheid, retail, zowel voor binnenlandse en internationale klanten. Nu ben ik het hanteren van verschillende projecten voor de VS, Uk, Australië, Singapore klanten.

Wat zijn de resultaten die je hebt gemaakt?

Nog toe heb ik meer dan geholpen 100 kleine en middelgrote bedrijven om hun online naamsbekendheid te groeien. Ik ben verbonden dat multinationale merken om hun omzet te laten groeien. Ik heb meer dan gegeven 60% ROI.

Wat zijn de rollen en verantwoordelijkheden heb je?

Ik ben in een team van 12 leden. Nu zijn we de behandeling van diverse projecten op basis van domeinen als onderwijs, fabricage, kleinhandel, verzekering voor zowel binnenlandse als internationale klanten zoals de VS, Uk, Canada, Singapore. Mijn rol als een digitale marketing executive is te behandelen en te beheren verschillende SEO, SEM, social media campagnes, de planning en het instellen van de wekelijkse doelen. Ik voldoen aan de klanten en te discussiëren over de projecten gegevens.

Digital Marketing interview vragen

Wat zijn de redenen waarom we u huren?

I can help your company to increase brand exposure and online presence. I can do the content marketing to generate leads by attracting visitors to company blog and convert them into customers. Ik kan Adwords-campagne met inbegrip van zoekmachine advertenties en PPC-advertenties te beheren. Ik kan de omzet en winst te verhogen 60%.

Wat is uw huidige CTC?

4.5 lakhs per jaar.

Hoeveel wandeling verwacht je?

30% hike.

Wat is uw opzegtermijn?

Mijn officiële opzegtermijn 30 dagen.

Waar is uw bedrijf gevestigd?

Het is gelegen in Gachibowli, Hitech stad, Hyderabad.

Wie is jouw team lead en HR-manager?

Mijn Team lead is Smita Patel en HR-manager is PoorviPattnaik.

Digital Marketing interview vragen

Vertel me iets over uw bedrijfsprofiel en wat voor soort diensten is het verstrekken?

Quantum waarde van IT-diensten is een 7 jaar de Amerikaanse off shore bedrijf. Nu het heeft 180 medewerkers en biedt service aan applicatie-ontwikkeling, Cloud computing, business analyst, Testen en Digital Marketing.

Wil je iets van mijn kant weten?

Ya als je het niet erg mag ik weten om te weten over uw bedrijfsprofiel.

NB: Heeft niets te vragen totdat de interviewer vraagt ​​u.

Technische Ronde voor Digital Marketing Interview:

Website: abc.com/sm, paginabeoordeling: 15 wat is uw suggestie om page rank te verbeteren?

Om page rank te verhogen eerste zal ik de concurrentie-analyse te doen. Ik zal de volledige analyse van de op pagina optimalisatie van de pagina te doen, controleer dan de pagina van de concurrenten '. Dan is de effectieve veranderingen Ik zal maken. Ik zal werken aan het vergroten van het verkeer, evenals het creëren van goede kwaliteit inkt voor de site.

Digital Marketing interview vragen

Definieer CPM, CPC, CTR, CPC.

CPM staat per kosten per duizend vertoningen die wordt gebruikt op het display of PPC-advertenties. Het is het bedrag dat een adverteerder moet betalen voor duizend uitzicht op de advertentie.

CPV staat voor kosten per weergave die wordt gebruikt in videoadvertenties. Dit is het bedrag dat een adverteerder moet betalen per weergave van de video.

CPC staat voor kosten per klik, dat is het bedrag dat een adverteerder betaalt per klik van de advertentie.

Wat bedoel je door omzetting?

Conversie betekent dat wanneer een bezoeker het formulier vult door het geven van zijn naam, e-mailgegevens of koopt het product.

tussen seo, dat, SMM, E-mail marketing which do you like to do and think more effective?

In de huidige situatie, Ik geef voorrang aan alle zoals elk bedrijf heeft behoefte aan winst. Als je afhankelijk van Only SEO dan kun je niet leads te krijgen in een korte periode tijd. Dan ga je voor PPC of Facebook marketing die u onmiddellijk resultaat kan geven.

Hoe doe je keyword research?

Ik kies de lange staart zoekwoord met een gemiddelde of lage concurrentie. Want als je de lange staart trefwoord neem dan zal het gemakkelijker zijn om short tail keywords te rangschikken. Ik gebruik Google Zoekwoordplanner, Alexa hulpprogramma voor zoekwoorden, en Yoast SEO suggereren met de concurrentie van het zoekwoord te controleren. Daarnaast, Ik kies trefwoorden uit Quora, ontsteken boeken.

Digital Marketing interview vragen

Hoe het verbeteren van de kwaliteit score van een advertentie?

Kwaliteitsscore van een advertentie is afhankelijk van de relevantie van de zoekwoorden en advertenties en ook de kwaliteit van de landing page. Dus ik zal de trefwoorden om een ​​landing page relevante kiezen en advertenties dienovereenkomstig te creëren.

Hoe ga je social media voor marketing te gebruiken?

Ik gebruik maken van sociale media om het verkeer en de blootstelling van de merken te rijden. Ik krijg leads door het plaatsen van kwaliteit berichten en afbeeldingen. Ik gebruik verschillende groepen, commentaar op berichten en betaalde marketing op Facebook, Linkedin. Ik gebruik Facebook marketing om bericht te stimuleren, verhoging van links pagina, websitebezoek etc.

Welke social media u het meest gebruikt?

Ik gebruik zowel Facebook en Linked in de meeste. Omdat Facebook is B2C en Linkedin is B2B-kanalen, zodat ik geef voorrang aan beide.

Hoe vind je blog commentaar plaatsen?

Blog commenting should be done for the relevant blogs. Because if you get a backlink van de irrelevante post of lage kwaliteit website, dan is er een kans op het krijgen van getroffen door pinguïn-update. Ik gebruik de query: verwant: onder de toepasselijke blogs de industrie.

Welke instrumenten gebruik je?

Ik gebruik maken van verschillende tools zoals Google Analytics, kiss metrics, Alexa keyword research, HubSpot grader, squirrly website audit, gelijkaardige web, majestueus, koppeling assistent, backlinko, crazy egg, SEMRush enz.

Wat zijn de negatieve zoekwoorden?

In keyword research tool als we een zin dan niet nodig hebben kunnen we het toewijzen als uitsluitingszoekwoord.

Wat zijn de verschillende social media management tools die u gebruikt?

Ik gebruik buffer, HootSuite, spruit sociale tool om verschillende social media accounts te beheren. Maar HootSuite Ik gebruik de meest.

Digital Marketing interview vragen

Hoe maak je een Facebook-advertentie maken?

Planning, idee, conceptualisering, ontwerp, editing, uitvoering: these are the process of an ad creation.

De advertentie moet bekeerling en verrukking te trekken. Uitvoering is het mechanische deel dat iedereen kan doen door het volgen van een aantal stappen. Als je niet kunt trekken en het genereren van leads wat is dan de waarde van de uitgaven duizenden bulks?

Planning en het genereren van ideeën is een belangrijk aspect van een advertentie. Hoe meer tijd je besteedt aan de planning van de meer het geeft de return. De advertentie moet worden gemaakt op basis van trending topics behulp marketing kalender naar behoren. Je moet grondig onderzoek te doen naar de markt, Wie zijn onze doelgroep, welke kleurencombinatie worden gemaakt, wat zijn de problemen en hoe kan u geven de oplossing. De advertentie moet grappig zijn.

We moeten een goed marktonderzoek doen voordat het creëren van een advertentie op basis van de huidige marketing trends. In de verkoop en marketing de concurrentie is hoog, als iedereen komt met een nieuw idee van alledag. We moeten A / B testen te doen na de uitvoering van ad.

We moeten de advertentie te ontwerpen op een zodanige wijze dat het kan indruk maken op de gebruikers’ psychology by making them fun or emotion.

Digital Marketing interview vragen

Hoe ga je te verhogen Facebook volgelingen en pagina houdt?

Er zijn verschillende methoden om de Facebook-volgelingen en pagina wil verhogen.

Reagerend berichten, Door toe te treden groepen, het delen van anderen te posten, wens berichten, het aanbieden van gratis webinars, ebooks, betaalde advertenties etc. Het delen van micro blogs, foto's op trending topics werken ook goed. Als u regelmatig waardevolle informatie te posten dan zeker volgelingen te verhogen van dag tot dag. Maar je kunt niet verwaarlozen betaalde campagnes.

Hoe gebruik je Twitter voor business development?

Twitter is een van de grootste sociale media kanalen. De kracht van twitter bestaat in de # labels. Ik rijd enorme verkeer naar mijn site met behulp van trending # labels.

Hoe ga je Pinterest en Instagram gebruiken?

Pinterest en Instagram zijn het delen van kanalen. Ik gebruik het voor mode, eten, kleinhandel, kleding merken.

In welke domeinen, je bent expertise in?

Reizen en toerisme, onderwijs, gezondheid, retail e-commerce, fabricage, verzekering, informatie Technologie.

Digital Marketing interview vragen

Welke CTR google verkiest: 4/10 of 6/10?

Google beschouwt de hoogste CTR en goed presterende advertentie. Zo 0.6 is dat 0.4. Google zal de voorkeur aan 0.6

Welke informatie heb je nodig van klanten voordat u een advertentiecampagne?

Details van producten en diensten, totale budget, tijdslimiet.

Finally the interview ends with a handshake.

Niet te missen:

SEO interview vragen voor Freshers.

Top off page SEO strategieën.

Doe mee aan de cursus gratis !

schrijf je nu

Ik zal nooit weggeven, ruilen of verkopen uw e-mailadres. U kunt op elk moment uitschrijven.

Volg mij

EEN. Bharadwaj

Digital Marketing Expert, Coach en Consultant, Webontwikkelaar, ondernemer op Way2inspiration
Ik ben de oprichter van way2inspiration.com dat is een technologie gebaseerde website voor internet marketing enthousiastelingen. Ik ben een blogger, trainer, inhoud schrijver en social media expert. Ik hou van het lezen van boeken en het doen van onderzoek op het internet. Ik gedragingen coaching op Digital Marketing, SEO, Google Adwords, Sociale media marketing.
Volg mij

Laatste berichten door EEN. Bharadwaj (alles zien)

  • indrajit

   This article helped me a lot in interview preparation.

  • indrajit

   Helpful blog for job seekers

  • Sam sandy

   It is very useful one for freshers, thanks for sharing