споделя това

11 мощни социални медии маркетинг стратегии за увеличаване на популярността на марката

Силата на социалните медии маркетинг не е скрита някоя. Това е най-лесния начин да се увеличи марка информираност на бизнеса си в кратък период от време, без да губите голяма сума на бюджета. Следното 11 социални медии маркетинг стратегии ще ви помогнат да се увеличи популярността на марката на вашия бизнес.

Изберете мрежата :

Няма съмнение, че почти 2 милиард души по света са на Facebook. Така че изберете мрежата, която искате да направите маркетинг или това е Facebook, кикотене или MySpace се придържаме към нея. Вие не може да се търгува на 10 мрежи едновременно. Така че по-добре да даде време на 2-3 мрежи, така че да могат да дадат повече време за каналите и вашите контакти.

Чети повече:

Социалните медии революция.

SEO съвети за начинаещи.

На страница SEO.

Off страница SEO.

Blogging Ръководство за начинаещи.

Съвети за писане на съдържание.

Ако сте b2b фирмен след Linkedin трябва да ви бъде приоритет номер едно и ако сте B2C компания след това преминете към Facebook или изберете и двете. Вместо да се опитва на няколко социални мрежи се даде време си към една или две мрежи, така че тя ще бъде по-лесно за вас да се справят с задачите и да си взаимодействат с вашите последователи. Няма съмнение, че мрежите, които имат повече потребители трябва да са първият ви приоритет, но то не държи добре за всички случаи.

Настройте вашия профил по професионален начин:

Трябва да създадете своя профил или фирма страница по професионален начин чрез използване на картина ясен профил с висока разделителна способност, привлекателен главата линия, описание и т.н.. Поставете вашите лични данни внимателно и правилно. Вашият Facebook заглавна снимка или Twitter дръжка трябва да бъде привлекателен. Можете да вземете помощта на Canva за проектиране заглавната снимка за Facebook или Twitter. Хората, които познавате от ваша снимка. Винаги използвайте усмихнати поза, тъй като може да привлече много очни ябълки. Хората обичат да се свърже щастливи хора.

Увеличете последователи:

Това е една от основните задачи, изпълнявани от много предприятия да увеличат популярността на марката. Колкото повече последователи не само ще ви даде повече продажби, но тя може да се подобри информираността на марката на вашия бизнес. първоначално, което трябва да се изгради 12:59 връзка с всеки, който се намира върху социалните медии. След като вашите последователи да увеличат до определено ниво след това останалата част ще бъде по-лесно да растат последователи.

Трябва да се даде безплатни консултации и безплатни неща, които хората могат да се нуждаят от. Можете да решат проблемите си, като правилното решение. Името на тази игра се нарича стойност. Ако хората на които имате доверие след това те следват вашата марка. Трябва да се прилагат различни стратегии, като се присъедини към различни групи, Съдържание на качествени публикуване, снимки, Видео и т.н..

Ако просто се каже, следвайте ме, или като ми пост след това никой няма да ви следват. Трябва да се следват други, като другите мнения и капка коментара. да, алгоритмите на социалните медии са направени по такъв начин, че тя проверява социалния си присъствие, взаимодействие и след това да го увеличава популярността на марката.

Използвайте атрактивни мултимедийни:

Успехът в социалните медии се крие вътре в привличането на потребителите чрез ангажиране на изображения, видеоклипове или инфографики. Когато отворите Facebook или Instagram получите толкова много неми клипове, които са много невероятно да гледате. Pinterest и Instagram мрежи са изцяло базирани на споделяне на изображения.

Ако изображения и видеоклипове, страхотно и уникално, тогава хората определено ще се придържаме към нея. Малки видео клипове, които имат смешно съдържание или налагащи тема са полезни за увеличаване на харесване и акции. Да вземем за пример на YouTube, където миниатюрата играе важна роля. Повечето участници в YouTube се опитват да направят заблуди зрителите, като показва примамливи умалените което не е свързано с оригиналното съдържание.

Post последователно:

Публикуване последователно в определен момент подобрява потребители доверие. Използвайте социалните медии календар, за да се определи времето на публикуване. Ако сте малка, средна или голяма фирма, инвестират пари и работна ръка в социални медии маркетинг. Може да се наеме екип или изнесат и да е агенция за социални медии маркетинг и стратегии. Публикуване на регулярна основа може да се увеличи присъствието си онлайн и да расте доверието на читателите. Това може да подобри вашия авторитет и да помогне в разпознаване на марката.

Присъединете се и създаване на групи:

Дали това е Facebook или Linkedin, Групи играят важна роля в насърчаването и популярността на марката. Можете да търсите групи, свързани с различни ниши и искане да се присъединят. Предимствата на присъединяване към групи са, ще им бъда максимално вероятността за постигане на вашите съобщения до членовете на групата. Ако имате голям брой последователи можете да създадете група и да ги поискат да се присъединят. Skype и WhatsApp също са добри за създаване и присъединяване към групи.

Създаване на социални медии календар:

Вашият успех в социалните медии, зависи от вашето добро планиране. Трябва да се създаде социална календар медии и да реши вашата дата на публикуване. Вашият планиране трябва да включва различни стратегии за социални медии маркетинг на базата на налагащи се теми или важни събития. Всеки идва с новия план за маркетинг.

Можете да използвате Google календар или вашия Android календарно приложение както на месечна книгата план. Можете да зададете датите и след време като напомнянето. Или най-добрият начин е да се използва Excel лист. Можете да създавате планове за социални медии по важни дни, политически теми, счупи новините.

Не пренебрегвайте силата на #tags:

Hash тагове, които са важни за отглеждане на обсега на вашите мнения. Можете да получите максимален брой импресии с помощта на популярните и набиращи популярност хеш тагове. Използването на хеш тагове получа хиляди впечатление в един ден. Можете да проверите най-новите Hashtags тук.

Направи вирусна пост:

Вирусен видео или пост има голямо значение в кариерата на всеки YouTuber или социални медии маркетинг. Ако можете да направите видео вирусни тогава лесно можете да получите голям брой последователи и абонати лесно. Това може да увеличи вашите харесвания страници и популярност. Тя носи повратна в кариерата си. Всъщност, не винаги може да гарантира, че един пост ще е вирусна. Някои постави много усилия, за да се получи след вирусна и не се получи успех. И някои постове отиват вирусни без осъзнаване.

Първи, изберете потребителски ориентиран съдържание. A съдържание, което може да даде вълнение, шега, донесе емоция. Алгоритмите на социалните медии проверяват акции взаимодействие с потребителя и да го показват често за потребителите. Колкото повече се оказва пред зрителите още тя отива вирусна. Създаване на добър план и съдържание, за да се създаде поста.

Отиди за платен маркетинг:

Давам платен маркетинг най-приоритет. Тъй като Facebook е ограничаване на достъпа на мнения за зрителите. Така че, ако искате незабавен ефект или генерират води след това отиде за платен маркетинг. Той има много предимства. Първи, тя може да ви спести време и второ, че може да ви даде незабавен резултат, тя може да бъде увеличена в страницата харесвания, уебсайт посещение или продажби. Така че да си предимства. Много големи марки разчитат единствено на платен маркетинг за промоция.

Да вземем за пример Facebook маркетинг кампания с помощта на която можете да увеличите вашите мнения, насърчаване на вашата страница, инсталиране на приложения, увеличите реализациите и т.н..

употреба социална медия инструменти за управление:

Социални инструменти за управление на медиите може да спести много време. Ако искаш мнение по различни мрежи едновременно след това тези инструменти могат да ви помогнат и те играят важна роля в социални медии маркетинг стратегии. Тя работи като инструмент за автоматизация, която може да се зададе за определен период от време, за да публикувате. Hootsuite, поникне социалното, буфер, dlvr.it се считат за най-добрите инструменти за управление.

Заключителни думи:

Социални медии оптимизация и социални медии маркетинг стратегии играят жизненоважна роля в чисто съзнание за вашия бизнес. Без социално присъствие на медиите, продажбите и маркетинга могат да станат невъзможни, след няколко години.

Следвай ме

A. Bharadwaj

Digital Marketing Expert, Треньор и консултант, Уеб разработчик, предприемач при Way2inspiration
Аз съм основател на way2inspiration.com което е технология, базирани уеб сайт за интернет маркетинг ентусиасти. Аз съм блогър, треньор, писател съдържание и медиен експерт социалното. Обичам да чета книги и да прави изследвания върху интернет. Водя треньор на Digital Marketing, SEO, Google Adwords, Social Media Marketing.
Следвай ме

Най-новите съобщения от A. Bharadwaj (виж всички)