публикувано на
споделя това

Стрес мениджмънт: Как да победим стреса и депресията Естествено

Стрес мениджмънт: Когато подчерта,, често се чувствам като имате твърде много информация за ума си, претоварени с неща за вършене, плюс ви липсва контрол върху някои аспекти на живота си. Важно е да бъде по-наясно с нещата, които причиняват стрес в живота ни, за да се управляват нашите нивата на стрес.

В тази статия на 'стрес мениджмънт: как да победим стреса и депресията, естествено’ Ще опиша стъпка стъпка по стъпка методи, за да получите помощ от стрес с помощта на естествени методи.

Стрес мениджмънт

Това е така, защото колкото повече са изложени да се подчертае, водещи фактори, по-вероятно е нашата борба или полет отговор е активирана. Неконтролирано или продължителни нивата на стрес в крайна сметка може да доведе до по-тежки симптоми, като:

безпокойство, депресия, високо кръвно налягане, и дори да е прекалено агресивен.

Стрес въздействия психически, социално, физически, и емоционално. Въз основа на изследвания от Американския институт на стреса, почти 90% от усложнения, свързани със здравето, е свързан със стреса.

Стрес агитира много здравословни проблеми като високо кръвно налягане, удар, нарушения на съня, депресия, и сърдечни заболявания. Освен здравословни проблеми, стрес ни се отразява на социалното и емоционално ниво. Стресът може да повлияе върху способността за овладее емоциите си.

Можете да се обостря, лесно за малки проблеми, дори с лек стрес. Стрес въздействие върху нашите взаимоотношения. Feeling подчерта, всъщност може да се отрази на нашите нива на тестостерон и желание за секс.

Различни проучвания показват, че импотентност могат да бъдат причинени от страх от работа. Това може да се напряга отношенията, особено по отношение на интимност. Ние не можем да се избегне стрес. Тя е неизбежна. Ние трябва да го кажем по един или друг начин.

Ако не се управлява, стрес може да засегне всеки аспект от живота ни. Да се ​​научим да се справи със стреса може да ни помогне да се заемем с нормалните си живот. Тя може да подобри отношенията си, увеличим производителността, подобряване на здравето и да ви помогне да получите на стабилен път на успеха. за щастие, има различни практични начини, по които можем да се справим със стреса. Е, как да се справят с него?

Трябва да се прочете:

Подобряване на свободно владеене на английски.

Най-добър мотивационна реч.

Кариера в Blogging.

Мотивация за успешен живот.

Разберете какво набляга Можете:

Ние често са склонни да се чувствам като нашия живот се разпада, когато преминава през стресови ситуации. Вместо да се търкалям по вашите мисли за провал, разбера какво причинява ви подчертая.

Стрес мениджмънт

Pinpoint стреса в живота си. Ако тя е непълна задача, неизплатени просрочени задължения, или семеен спор, го избирам и не позволявайте това да повлияе на други аспекти на живота си.

Винаги Stay Positive:

“Положителната нагласа не може да реши всичките ни проблеми, но това е единственият вариант, ние имаме, ако искаме да се измъкнем от проблеми. "-Гари Келер

Като положителен ви помага да се справят по-добре стрес. Трудно е понякога невъзможно да се премахне стреса в живота ни. Това, което обаче може да направите, е да има положителен подход към нея. Позитивност ви дава възможност да се намерят начини за справяне със стреса.

Поучете се от провал:

Перфекционизмът е начин на мислене, който често предизвиква голям стрес. Опитвайки се да се избегнат рисковете и прави грешки може да бъде изтощително. Вие склонни да поставят под голямо напрежение върху себе си, за да изпълни.

въпреки това, като хора, ние сме длъжни да правим грешки: ние не сме перфектни. Прегръдка грешки и да ги използвате, за да учат и да растат. Това ще облекчи натиска върху вас, и по този начин намаляване на стреса.

Баланс между работата и живота:

Той е един от най-трудните задачи за управление, Все още най-критичен. Не бива да позволяваш на работа взимат над живота си. Вашият личен живот също е важно. От друга страна, че не трябва да донесе на проблемите в личния си живот в работа. Това ще намали акцентът в това, което правиш. Постигането на баланс между професионалния и личния живот.

Работи с това, което имате:

Някои от нещата, които причиняват стрес в живота ни са извън нашия контрол. Вие не можете да контролирате как шефът ви ви дава прекалено много задачи. Вие не може да контролира предаването на любим човек. въпреки това, това, което можете да контролирате е начинът реагирате.

Стрес мениджмънт

Намерете начин да завършат тежките задачи на една ръка разстояние, излезе с начин да се излекува от болката от загубата. Стресът може да бъде парализираща, Ето защо то винаги е разумно да се направи това, което е в рамките на вашата енергия.

Управление на времето:

Това е един от най-лесните методи за ‘Управление на стреса: как да победим стреса и депресията, естествено". Винаги е стресиращо, когато не можем да се време, за да извърши или да завърши нещо. Той се чувства като времето лети като повече работа, задължения, и други задължения се натрупват. Ние често искат за повече часове от деня. Това, което ние не знаем, е, че ние всъщност имаме повече време, отколкото си мислим.

Управление на времето е от решаващо значение в борбата срещу стреса. Можете да планирате времето си ефективно, така че можете да управлявате да споделяте моменти със семейството си, довършителни работи, и разполагат с достатъчно време за себе си. Ние ще се рови в издаването на управление на времето до голяма степен в следващите глави.

Какво Излишъкът можем да откъсвам ни Плейт?

Имаме много неща за вършене в един ден, седмица, месец, или година. въпреки това, ние не винаги може да постигне всичко, което искате да направите,. Наложително е да се съсредоточи върху най-важните задачи, като оставя на дейностите, които не са толкова необходимо. С други думи, приоритет.

Стрес мениджмънт

Различни задачи имат различни нива на спешност. Работата по най-спешни и важни първи, и след това можете да се възобнови и други задачи, които не са толкова спешно. Но не пощади време за дейности, които не са нито спешна нито важно, защото те не добавят стойност към живота си. Намаляване ексцесиите може да помогне за намаляване на стреса.

Духовност и медитация:

Това е най-популярният и ефективен метод за "Управление на стреса: как да победим стреса и депресията по естествен път ". Духовност, често се пренебрегва, тъй като тя не е осезаем начин за управление на стреса. въпреки това, проучване на духовността си дава по-ясна представа за живота.

Тя ви помага да разпознаем важните от не толкова необходими аспекти на живота си. Можете също така да отделите време, за да се медитира, за да успокои ума си. Тя ни помага да се насочи вниманието в живота ни, по този начин се справят със стреса.

Вашата социална мрежа:

Това не означава, група за подкрепа. Вашата социална мрежа е семейството и приятели, които са надеждни и могат да разчитат на по време на трудност. Понякога сме изправени пред предизвикателствата на живота, че ние не може да се справи само с.

Вашата мрежа за социална подкрепа е от хората, които ще ви помогнат да се измъкне сам трудно стресиращо times.They ще ви води, слушам, и подпомагане, където те могат да намалят стреса в живота си.

Стрес мениджмънт

Когато се смесва с хора, относителен, приятели тогава споделя чувствата си и това премахва стреса, безпокойство, страх. Можете да получите решение на проблема ви. Социално смесването е един от най-неразделна част от човешкото поведение. Това е най-добрият метод за ‘стрес мениджмънт: как да победим стреса и депресията, естествено".

Аутсорсинг:

Нека си го кажем! Вие не можете да постигнете всичко, всичко по своему. Да бъдеш амбициозен и трудолюбив е добро за вас, но работи върху повече задачи, отколкото можете да се справят добавя умората и стреса.

Стрес мениджмънт

Това води до по-ниска производителност и ненужното усилие използвани за работа по различни задачи. то е, Следователно, необходимо да бъдат делегирани задължения към други хора. Това ще ви даде възможност да се запишете на време и усилия, които могат да бъдат повторно насочват към извършване на други дейности,.

Възлагат за помощ при задачи да намерите трудно да се справя и да се съсредоточи върху това, което сте добър в. Това ще намали стреса, свързан с обработка на прекалено много задачи и по този начин повишаване на производителността.

Други важни стъпки към облекчаване на стреса:

 • Вземете зелен чай с мед, джинджифил и 2-3 листа от мента. Това е доста добра облекчаване на стреса. Изпийте бавно и се наслаждавайте на всяка глътка. Тя носи спокойствие и тишина.
 • Шоколад, манго, ягода са добро облекчаване на стреса. Черният шоколад е полезен за сърцето и.
 • Може би сте виждали по крикет дъвка в областта. Опитвали ли сте някога да разберете причината за това? Причината за това е, за да победи стреса. Крикет е наистина най-стресиращо играта. Дъвчете дъвка, за да победи стреса.
 • Вземете Лука топла вода, посоляваме и потопете краката си 2-3 минути. Вие определено ще получите резултата.

Две пранаяма писмено Anulom Bilom и Khapalbhati. Пранаяма има много силен ефект върху стреса.

 • Медитирайте дневно в продължение на 5- 10 минути и фокус върху всяка външна и вътрешна част от тялото си, докато медитирате. Можете да се фокусирате върху широчината също.
 • Две Yognidra. Това Yognidra, можете да поръчате вашето подсъзнание за облекчаване на стреса.
 • Ако искате незабавно освобождаване от стреса след това крем съобщение или масло в дланите си.
 • Използване на акупресура терапия можете да се освободи стреса също. Акупресура мат, валяк, столче за кола са много ефективни.
 • Гледайте комедия сапун / филми или направя смях йога. Ако ви се смее от сърце след това нивото на кислород в кръвта се увеличава и веднага можете да се освободите от стреса.

Избягвайте стимуланти като алкохол, цигари, вино. Това са причини, които стоят зад стрес. Ако мислите, че от пушенето или пиенето можете да издигане на стрес и умора работи, тогава ти си глупак, който е роден, когато хиляди глупаци са загинали. Аз не искам да те нараня, но не може да поддържа лъжата също. Пазете се от стимуланти.

 • Избягвайте късно вечер работа. Късно вечерно парти, филм, работа, изследването трябва да се избягва. Getup рано и си върши работата. Можете да се чувстват енергийно ниво.
 • Може би сте виждали древните изображения на бабуни императори, които притежават една роза в ръцете си и да го душат. Опитвали ли сте някога да разберете причината,? И причината за това е, Тамян на цвете облекчава стреса. Отидете на сутрешна разходка в цветна градина. Той е изпитан.
 • Понякога нашите дейности детството работят. В моето детство, Използвах да отиде на балкона и се преброят на автобуси, камиони, мотори. Тази техника е наистина смешно. Опитайте и ще видите резултата.
 • Слушане на музика е фантастично. Можете да слушате песните суфийски, опера и бавно инструментална музика да получи освобождаване от стреса.
 • Игрите са фантастични. Дали това е открит или закрит те са страхотни. Можете да играете Pc, мобилен или PlayStation, Xbox игри, за да се избегне стрес. Судоку, кръстословици са страхотни игри.

обобщение:

Аз обясни различните методи на ‘стрес мениджмънт: как да победим стреса и депресията, естествено". Надявам се, че по-горе стъпки да ви помогнат да се предотврати стреса. Трябва да знаете, основните причини за стрес и да научат методите на превенция.

Стрес мениджмънт

Чети повече:

методи медитация да победи стрес.

Премахване на стрес от йога.

Ако имате някакви съмнения след това пуснете вашите коментари по-долу. Аз се чувствам стрес като пишете за дълго час, Аз отивам да се вземат извън чист въздух.

Присъединете се към курса безплатно !

Включи се сега

Аз никога не ще раздаде, търговията или продаде своя имейл адрес. Можете да се отпишете по всяко време.

Следвай ме

A. Bharadwaj

Digital Marketing Expert, Треньор и консултант, Уеб разработчик, предприемач при Way2inspiration
Аз съм основател на way2inspiration.com което е технология, базирани уеб сайт за интернет маркетинг ентусиасти. Аз съм блогър, треньор, писател съдържание и медиен експерт социалното. Обичам да чета книги и да прави изследвания върху интернет. Водя треньор на Digital Marketing, SEO, Google Adwords, Social Media Marketing.
Следвай ме

Най-новите съобщения от A. Bharadwaj (виж всички)

  • Seo курс в Чандигарх

   Приятно четене публикацията . Харесва ми вашия блог .

  • Лий тръстика

   наистина добра статия. Наскоро открих внимателност и се опита да медитира всеки ден и просто мирният, отдаване под наем мисли в и извън ума наистина помогна с моя стрес

  • цифрови маркетингови услуги в Хайдерабад

   много хубави информационни provided.thanks

  • Pingback: Факти за храненето никога не се знае, преди да|way2inspiration.com()

  • Тони Кокс

   This is a post I wish more people could read. Stress wreaks havoc in so many people’s lives. I even piked up a few good tips!

  • Pingback: 5 habits of highly successful people you don't know()

  • makes india clean

   The water treatment plants recycle the wastewater and in this way, we can save water by purifying the wastewater and bringing it for use.http://www.makesindiaclean.com/water-treatment-plants/ This is one of the important initiatives and save this water in a life time use.